Oqeanet -/- Oceans

Bm                       A          D
Ti me therret te ec mbi ujerat
A                                       G
Pa ditur se ku kemba shkel
Bm                        A           D
Dhe mes misterit ja ku je ti
.                  A                    G
Mes thellesise besimi del

Rref

G        D                     A
Emrit tend do ti therras
G        D                        A
Tek ti syte une do ti mbaj
.            G
Kur oqeanet ngrihen
.              D         A
Jam ne krahet e tu
.      G      A     Bm
I imi je  I   yti   jam
Bm                           A         D
Ne ujera te thella mjafton hiri
.                  A                      G
me krahun tend ti me drejton
Bm                                A              D
kur kembet s’mbajne me, frika duket
.                 A                   G
jo asnjehere ti kurre s’deshton

Urra

Bm                      G
Ku besimi ska kufi

ti fryme drejtome
.    D
permbi ujera te kaloj une
.    A
kudo qe te me th’rrasesh
Bm
merrme thelle atje
.      G
ku kemba nuk ka shkelur
.           D
qe besimi t’me forcohet
.       A
n’pranine e shpetimtarit

O Natë e Shenjtë ( O Holy Night)

A                                       D                         A
O Natë e Shenjtë, sa fort yjet shkëlqejnë

E         A
Në atë natë Shpëtimtari u lind

D                         A  A7
Shumë gjatë kjo botë në mëkat po tretej

C#m/G#           G#7          C#m
Dhe kur u shfaq shpirti ynë mori vlerë

E7                             A
Një shpresë dritplotë e mjera botë gëzohet

E7                      A
Mëngjes i bardhë plot lavdi afrohet

F#m         C#m              Bm                       F#m
Bini në gjunjë! Dëgjo engjëjt këndojnë!

A  E7     A/C#   D         A  E7                      A
O natë e shenjtë! O natë kur Krishti u lind

E E7       A    D         A     E7                  A
O natë e shenjtë, o natë, o natë e shenjtë

A                            D                   A
Ai na mësoi ta duam njëri-tjetrin

E       A
Ligji i tij është dashuri

D                 A   A7
Prangat e robërisë Ai do ti këpusë

C#m/G#           G#7              C#m
N’emrin e Tij e gjithë shtypja merr fund

E7                                A
Himne g’zimi mirënjohje ne këndojmë

E7                         A
Gjithçka në ne t’lavdërojë të shenjtin emër

F#m                   C#m         Bm                F#m
Krishti është Zot! Lavd’ro emrin e Tij!

A      E7        A  D                      A E7        A
Lavdinë dhe fuqinë    do ta shpallim përjetë

E  E7           A  D                      A  E7          A
Lavdinë dhe fuqinë    do ta shpallim përjetë

O Natë e Shenjtë                KAPO 2 (Key of A)

G                                       C                         G
O Natë e Shenjtë, sa fort yjet shkëlqejnë

D         G
Në atë natë Shpëtimtari u lind

C                         G  G7
Shumë gjatë kjo botë në mëkat po tretej

Bm                  F#              Bm
Dhe kur u shfaq shpirti ynë mori vlerë

D7                             G
Një shpresë dritplotë e mjera botë gëzohet

D7                      G
Mëngjes i bardhë plot lavdi afrohet

Em            Bm                Am                       Em
Bini në gjunjë! Dëgjo engjëjt këndojnë!

G  D7     G          C        G  D7                   G
O natë e shenjtë! O natë kur Krishti u lind

D D7       G    C         G     D7                  G
O natë e shenjtë, o natë, o natë e shenjtë

G                            C                   G
Ai na mësoi ta duam njëri-tjetrin

D       G
Ligji i tij është dashuri

C                 G   G7
Prangat e robërisë Ai do ti këpusë

Bm                   Bm              Bm
N’emrin e Tij e gjithë shtypja merr fund

D7                                G
Himne g’zimi mirënjohje ne këndojmë

D7                         G
Gjithçka në ne t’lavdërojë të shenjtin emër

Em                    Bm             Am                Em
Krishti është Zot! Lavd’ro emrin e Tij!

G      D7        G  C                      G D7        G
Lavdinë dhe fuqinë    do ta shpallim përjetë

G  D7           G  C                      G  D7          G
Lavdinë dhe fuqinë    do ta shpallim përjetë

O Zoti Ynë

 

Em

O Zoti ynë

Am                Em            B        Em

Sa i mrekullueshëm emri yt   (2X)

 

Am                     D

Ti në qiell lavdinë e ke vendosur

G                                    Em

Ndaj gjithçka atje të lavdëron

Am                   D

Ti që diellin hënën ke krijuar

G                                          B

Prapë tek unë ti i hedh sytë

 

 

Autor: Valentin Veizi

 

Valentin Veizi

O Jezus Shpëtimtar/ My Jesus my Savior

 

A                E                   F#m               E          D
  O Jezus Shpëtimtar, Zot tjetër s’ka si Ti
                         A          D             A                  F#m             G      F#m   E
  Gjithë jetën time dua t’lavdroj, mrekullitë e dashurisë Tënde
A                    E                         F#m          E                      D
  Ngushllimi, mbrojtja ime, kala e fuqishme për streh
                                 A          D                A
  Çdo frymë që marrë, gjithçka që jam
 F#m                               G  F#m E
  Qoftë gjithmonë në adhurim

 

 REF

A                 F#m               D                           E
Ngri zërin lart, Perëndisë t’i këndojmë
      A                   F#m         D                  E
Fuqi, madhështi, lavdërim mbretit tonë
    F#m                    E      D
Malet përkulen dhe detet ushtojnë
               E        D            E
Kur dëgjojnë emrin Tënd
            A                  F#m              D                      E
Kur shoh veprën tënde këndoj plot gëzim
             A               F#m           D                      E
Gjithmon do të dua, gjithmon do t’qëndroj
F#m                         E     D                    E    A
Nuk ka asgjë si premtimi që kam në Ty

 

 

 

O At i krijimit / Le te zbrese lavdia ketu

C  D       G      C                D                 G
O Atë i krijimit, shpalos planin tënd sovran
C                D            Em   C            Am                       D
Ngrije një brez të zgjedhur që do t’marshojë në k’të vend
C                  D           G    C              D           G
Me mall pret gjithë krijesa të zbulojë tënden fuqi
C                D           Em         C     Am    D
Të lutem derdhe vajosjen që tani le të vijë

Ref:

G           D     C
Le të zbresë lavdia këtu
G         Am           G                D
Le të rrjedhë që këtu nëpër kombe
          G          D              C     G
Flladi yt mes nesh të pushojë
             Am            D           G
Kur së bashku ty të kërkojmë
 

C   D              G        C        D           G
Sundues i kombeve, bota ende po pret
C               D       Em  C             Am       D
Plotësimin e premtimit popullin tënd fitimtar
C                 D             G    C            D                 G
Kthehu nga ne dhe prekna bëna të fortë n’hirin tënd
C               D         Em  C               Am              D
Dobësitë tona mposhti që të qëndrojmë e t’luftojmë

Autor: David Ruis

O At qiellor/Blessed be the Lord God Almighty

 

                Cmaj7         Dm

  O At qiellor sa të duam

         G                                C          
  Ne emrin tënd e lartësojmë
               C                          Cmaj7                Dm
  Në lavdërimin që të japim Ti mbretëron
                      G              G7                    C
  Ndërsa shpallim fuqinë tënde o Zot

 

 

G                    C         Cmaj7 Dm                            (A        D        Dmaj7    Em)        
  I bekuar qofsh Perëndi
          G                                       C                      (A                  D)
  Ke qënë je dhe prapë do tvish               
G                   C        Cmaj7  Dm                            (A         D        Dmaj7   Em)
  I bekuar qoftë Zoti ynë
          G                       C     (fundi Am)                (A                  D)   (fundi Bm)
  Përjetë Ai mbetëron

 

Bob Fitts