Noel

Am
Dashuria erdh’ mes nesh,
Am
Ylli, engjëjt shenjën dhanë.
Am
Para foshnjes përulem,
.         Am
Shpëtimtari i botës mbarë.

F
Një fëmijë ne na është dhënë
Dm
Përgjithmonë do t’mbretërojë!

Ref.
.        C          Am
No-el, No-el
F                                        C
Shihni çfarë Zoti ka bërë!
.       C          Am
No-el, No-el
.      F                         C
Ç’dashuri mahnitëse!
.                           G                Dm
Drita e botës, 
erdhi për ne,
F
Noel!

Am
Biri i Zotit dhe njeri
Am
Që përpara krijimit.
Am
Lindi t’vuajë e t’na shpëtojë
Am                                              G/B   –   C  –   C/E
Dhe nga vdekja t’na çlirojë.

F
Krishti, Zoti i përjetësisë
C – Dm
Përgjithmonë do t’mbretërojë!

Ref

Instrumental (2X)  Am |||  C ||  C-F ||||||

Ref

Origjinali: Chris Tomlin dhe Lauren Daigle “Noel”

Përktheu: Vilma Dina (maj 2016)

Kontakt: vilmadina1@gmail.com

Gjithë Ju Që Besoni

.           E           B

Gjithë ju që besoni

E                A          E      B

Me gëzim ngadhënjyeshëm

C#m           B           F#      B

Shpejtoni, shpejtoni në Bethlehem

E            A        E   B         C#m     B

Mbreti i engjëjve sot ndër ne ka lindur

Ref:

.         E

Të shkojmë ta adhurojmë

.                                  B

Të shkojmë ta adhurojmë

.          A                   B     E

Të shkojmë ta adhurojmë

A  E B      E

Jezusin Zot!

E              B     E        A   E        B

Vërtet Perëndia, drita e Përjetshme

C#m         B           F#          B

Porsi një njeri, pa mëkat e pa faj

E               A     E     B        C#m B

Nga një e virgjër, k’tu në botë erdhi

.        E           B

Në stallë të thjeshtë

E          A   E   B

Si një i vobektë

C#m       B           F#       B

Për ne mëkatarët ke lindur Ti

E              A  E  B       C#m      B

Ne sa të duam, ty që kaq na deshe

.          E             B

Ndër ne mirë se erdhe

E                 A E  B

Mbret i porsalindur

C#m    B                  F#          B

Jezus, o Jezus, Ty të qoftë lavdi

E          A  E  B            C#m      B

Fjala e Atit sot është mishëruar

Dikur në Një Grazhd (Away in the manger)

G                                         C                  G
Dikur në një grazhd ku nuk kishte djep
D                                  G
I vogli Zot Jezus pushonte aty
G                                             C               G
Gjithë yjet në qiell po shikonin nga lart
D               G              Am       D       G
I vogli Zot Jezus po flinte mbi kashtë

G                                         C               G
Blegërin bagëtia dhe bebi s’fle më
D                                  G
I vogli Zot Jezus nuk qan aspak
G                                      C               G
Të dua Zot Jezus shikomë nga lart
D               G           Am     D    G
Këtu rri me mua sa dielli të dalë

G                                             C                 G
Pranë meje Zot Jezus të lutem qëndro
D                                    G
Pranë meje përjetë të më duash kërkoj
G                                        C            G
Beko gjithë fëmijët që ti i do shumë
D              G                    Am      D  G
Dhe merrna në qiell Zot me ty të jetojmë

O Natë e Shenjtë ( O Holy Night)

A                                       D                         A
O Natë e Shenjtë, sa fort yjet shkëlqejnë

E         A
Në atë natë Shpëtimtari u lind

D                         A  A7
Shumë gjatë kjo botë në mëkat po tretej

C#m/G#           G#7          C#m
Dhe kur u shfaq shpirti ynë mori vlerë

E7                             A
Një shpresë dritplotë e mjera botë gëzohet

E7                      A
Mëngjes i bardhë plot lavdi afrohet

F#m         C#m              Bm                       F#m
Bini në gjunjë! Dëgjo engjëjt këndojnë!

A  E7     A/C#   D         A  E7                      A
O natë e shenjtë! O natë kur Krishti u lind

E E7       A    D         A     E7                  A
O natë e shenjtë, o natë, o natë e shenjtë

A                            D                   A
Ai na mësoi ta duam njëri-tjetrin

E       A
Ligji i tij është dashuri

D                 A   A7
Prangat e robërisë Ai do ti këpusë

C#m/G#           G#7              C#m
N’emrin e Tij e gjithë shtypja merr fund

E7                                A
Himne g’zimi mirënjohje ne këndojmë

E7                         A
Gjithçka në ne t’lavdërojë të shenjtin emër

F#m                   C#m         Bm                F#m
Krishti është Zot! Lavd’ro emrin e Tij!

A      E7        A  D                      A E7        A
Lavdinë dhe fuqinë    do ta shpallim përjetë

E  E7           A  D                      A  E7          A
Lavdinë dhe fuqinë    do ta shpallim përjetë

O Natë e Shenjtë                KAPO 2 (Key of A)

G                                       C                         G
O Natë e Shenjtë, sa fort yjet shkëlqejnë

D         G
Në atë natë Shpëtimtari u lind

C                         G  G7
Shumë gjatë kjo botë në mëkat po tretej

Bm                  F#              Bm
Dhe kur u shfaq shpirti ynë mori vlerë

D7                             G
Një shpresë dritplotë e mjera botë gëzohet

D7                      G
Mëngjes i bardhë plot lavdi afrohet

Em            Bm                Am                       Em
Bini në gjunjë! Dëgjo engjëjt këndojnë!

G  D7     G          C        G  D7                   G
O natë e shenjtë! O natë kur Krishti u lind

D D7       G    C         G     D7                  G
O natë e shenjtë, o natë, o natë e shenjtë

G                            C                   G
Ai na mësoi ta duam njëri-tjetrin

D       G
Ligji i tij është dashuri

C                 G   G7
Prangat e robërisë Ai do ti këpusë

Bm                   Bm              Bm
N’emrin e Tij e gjithë shtypja merr fund

D7                                G
Himne g’zimi mirënjohje ne këndojmë

D7                         G
Gjithçka në ne t’lavdërojë të shenjtin emër

Em                    Bm             Am                Em
Krishti është Zot! Lavd’ro emrin e Tij!

G      D7        G  C                      G D7        G
Lavdinë dhe fuqinë    do ta shpallim përjetë

G  D7           G  C                      G  D7          G
Lavdinë dhe fuqinë    do ta shpallim përjetë

Djali i vogël i Trumpetës (Little drummer boy)

E
Eja, mua më thanë  –   pa-rampam-pam-pam

Për t’parë një mbret që u lind  –  pa-rampam-pam-pam
Bsus
Dhuratën më të mirë  –  pa-rampam-pam-pam
Bsus             E                              A                          E                          Bsus
I japim mbretit tonë –   pa-rampam-pam-pam, rampam-pam-pam, rampam-pam-pam
E                                                                          Bsus      C#m7
Të nderojmë Atë –   pa-rampam-pam-pam – Kur ne vijmë

E
Foshnja e vogël  –  pa-rampam-pam-pam

Një djalë i varfër jam  –  pa-rampam-pam-pam
Bsus
Asnjë dhuratë nuk kam  –  pa-rampam-pam-pam
Bsus                          E                                     A                          E                          Bsus
Që i shkon përshtat një mbreti –   pa-rampam-pam-pam, rampam-pam-pam, rampam-pam-pam
E                                                                                  Bsus         C#m7
A mund të luaj për Ty  –  pa-rampam-pam-pam – Në trumpet

E
Maria tundi kokën  –  pa-rampam-pam-pam

Kau, qengji mbanin ritmin –   pa-rampam-pam-pam
Bsus
Në trumpet luajta  –  pa-rampam-pam-pam
Bsus               E                         A                          E                          Bsus
Më t’mirën për Atë  –  pa-rampam-pam-pam, rampam-pam-pam, rampam-pam-pam
E                                                                                             Bsus    C#m7
Me buzë në gaz vështroi  –  pa-rampam-pam-pam – Si luaja unë

Natë e Qetë, (Silent Night, Holy Night)

A
Natë e qetë, natë e shenjtë
E                            A
Janë në gjumë njerëzit krejt
D                       A
Vetëm Jozefi edhe Maria
D                                        A
Janë të zgjuar me të shenjtin fëmijë
E                           A  F#m      A         E               A
Fli me paqen qiellore,      fli në paqen qiellore

A
Natë e qetë, natë e shenjtë
E               A
Ç’dashuri Zoti vet
D                        A
Si një foshnjë na u zbulua
D                          A
Plot hare per të na shpëtuar
E                    A F#m     A         E         A
Ja, Jezusi u lind,      ja Jezusi u lind

A
Natë e qetë, natë e shenjtë
E                 A
Ca barinj me të shpejt
D                                A
Lajmet e enjgjëjve i dëgjuan
D                         A
Edhe në Betlehem vrapuan
E                  A F#m          A       E         A
Shpëtimtari u lind,    Shpëtimtari u lind

Natë e Qetë                        Kapo 2 (Key of A)

G        Em       G             Em
Natë e qetë, natë e shenjtë
D                            G
Janë në gjumë njerëzit krejt
C2                       Bm         E
Vetëm Jozefi edhe Maria
C2                                                Bm              G
Janë të zgjuar me të shenjtin fëmijë
Am         D                      G    Em      G              D                       G           Em    G             Em
Fli me paqen qiellore,      fli në paqen qiellore

G        Em       G             Em
Natë e qetë, natë e shenjtë
D                    G
Ç’dashuri Zoti vet
C2                            Bm             Em
Si një foshnjë na u zbulua
C2                                   Bm            G
Plot hare per të na shpëtuar
Am         D           G    Em      G          D             G           Em     G             Em
Ja, Jezusi u lind,      ja Jezusi u lind

G
Natë e qetë, natë e shenjtë
D                 G
Ca barinj me të shpejt
C2                                        Bm       Em
Lajmet e enjgjëjve i dëgjuan
C2                                          Bm           G
Edhe në Betlehem vrapuan
Am            D           G     Em      G              D                  G
Shpëtimtari u lind,    Shpëtimtari u lind

Lavdia (Angels we have heard on high)


Em9        D/F#                   G
Engjëjt i dëgjuam nga lart
Em9   D/F#  G
Mbi lugina po këndojnë
Em9        D/F#    G
Në përgjigje malet
Em9    D/F#  G                           C2
Me gëzim po ushtojnë

D      Am7    D     Am7
La———–vdi Atij (2X)
Gmaj9/B              A7sus    Em9 D/F#
Zo–tit tonë që është në qiell

Em9           D/F#       G
O barinj ç’është ky gëzim
Em9         D/F#   G
Pse këndoni pa pushim
Em9             D/F#       G
Pra çfarë lajmesh keni marrë
Em9        D/F#            G
Që në këngë ju frymëzojnë

Em9      D/F#    G
Eja n’Betlehem shiko
Em9        D/F#       G
Atë që engjëjt i këndojnë
Em9     D/F#  G
Admirojeni në gjunjë
Em9              D/F#    G
Krishtin e porsalindurin

Engjejt Lajmetare


E2                                          Bsus
Engjëjt lajmëtarë këndojnë
E2                      Bsus     E2
Lavdi mbretit që   u lind
E2                         C#m7        Bsus
Paqe mbi botë edhe mëshirë
Bsus          F#        Bsus
Perëndia na pajtoi
E                      A2           Bsus
Çohuni me gëzim o kombe
E                           A2        Bsus
Të festojmë fitoren n’qiell
A2                                    F#m       A2
Bashkë me engjëjt shpallim fort
Bsus           E            Bsus   E
Krishti u lind në Betlehem
A2                      F#m7         A2
Engjëjt lajmëtarë këndojnë
Bsus           E       Bsus    E
Lavdi mbretit që   u lind

E2                                          Bsus
Krishti i admiruar në qiell
E2                     Bsus        E2
Krishti Zot i përjetësisë
E2                          C#m7     Bsus
Vonë në kohë ja ku po vjen
Bsus                     F#        Bsus
Lindur nga një virgjëreshë
E                                A2           Bsus
Shih hyjninë e shfaqur n’mish
E                           A2        Bsus
Mishërimin hyjnor nderoni
A2                     F#m       A2
Si njeri mes nesh banoi
Bsus   E      Bsus    E
Jezusi    Ema—nuel
A2                      F#m7         A2
Engjëjt lajmëtarë këndojnë
Bsus           E       Bsus    E
Lavdi mbretit që   u lind

E2                                    Bsus
Princin e Paqes ju nderoni
E2                       Bsus            E2
Nder për Birin e drejtësisë
E2                        C#m7    Bsus
Dritë dhe jetë ai na sjell
Bsus                 F#        Bsus
Ai u ngrit të na shërojë
E                          A2            Bsus
La mënjanë lavdinë në qiell
E                           A2         Bsus
Lindi t’na shpëtojë nga vdekja
A2                          F#m       A2
Bijtë e njërzve që të ngrejë
Bsus             E             Bsus        E
Dhe të na japë një jetë të re
A2                      F#m7         A2
Engjëjt lajmëtarë këndojnë
Bsus           E       Bsus    E
Lavdi mbretit që   u lind

C’femije eshte ky

Am          C
C’fëmije është ky
G        Em    Am     F        E
Që në qetësi po fle në krahet e Marise
Am  C             G      Em
Të cilit engjëjët e adhurojne
Am         Em          Am
Kur në fusha barinjte po rrijne

C                G        Em
Ja ky është Krishti mbret
Am      F
Barinjte e ruajne
E
Engëjt këndojne
C                      G         Em
Shpejt shpejt ta lavderojme
Am       E        Am
Foshnjen Birin e Zotit

Am    C G              Em
Sillni ar temjan dhe mirre
Am       F          E
Cdo mbret perkulet para tij
Am          C            G          Em
Ky mbret mbi mbret po sjell shpetim
Am     Em     Am
Cdo zemer të plagosur

C                      G            Em
Mbret mbret një këngë për të
Am       F        E
Virgjeresha me ninullen e saj
C      G          Em
Si si Krishti u lind
Am     Em     Am
Foshnja Biri i Zotit

Mbreti u Lind -/- Born Is The King (It’s Christmas)

E
Dudududu du du du, dudududu du du du
A
Dudududu du du du, dudududu du du du du

E            A         B              A                       E    A    B    A
Sot na ka lindur ne, nje shpetimtar
E                    A         B               A                 E    A    B    A
Dhurate nga qielli dhene ne nje grazhd
E                        A             B               A                        E           A    B    A
Shpresa per boten, drite per njerezimin   mbare
E                      A         B      A                     E             A     B     A
Gjithe bota sot gezon, Eshte Krishtlindje

Refreni

E                          A                   B                         A
Ndaj ngri zerin lart lavderime kendo,  Krishtlindje
E                           A                    B                 A
Mbreti u lind gezohu kte dite, Krishtlindje
E               A         B           A
Thurr nje melodi,  Krishtlindje
E                    A            B               A
Lavd’rimi te kumboje, Krishtlindje

E                    A         B               A                E           A     B     A
Miresi ne token mbare, e paqe nga lart
E                       A         B                        A          E                 A               B          A
Gjithe bota sot gezon, eshte  Krishtlindje, eshte Krishtlindje