Noel

Am
Dashuria erdh’ mes nesh,
Am
Ylli, engjëjt shenjën dhanë.
Am
Para foshnjes përulem,
.         Am
Shpëtimtari i botës mbarë.

F
Një fëmijë ne na është dhënë
Dm
Përgjithmonë do t’mbretërojë!

Ref.
.        C          Am
No-el, No-el
F                                        C
Shihni çfarë Zoti ka bërë!
.       C          Am
No-el, No-el
.      F                         C
Ç’dashuri mahnitëse!
.                           G                Dm
Drita e botës, 
erdhi për ne,
F
Noel!

Am
Biri i Zotit dhe njeri
Am
Që përpara krijimit.
Am
Lindi t’vuajë e t’na shpëtojë
Am                                              G/B   –   C  –   C/E
Dhe nga vdekja t’na çlirojë.

F
Krishti, Zoti i përjetësisë
C – Dm
Përgjithmonë do t’mbretërojë!

Ref

Instrumental (2X)  Am |||  C ||  C-F ||||||

Ref

Origjinali: Chris Tomlin dhe Lauren Daigle “Noel”

Përktheu: Vilma Dina (maj 2016)

Kontakt: vilmadina1@gmail.com

Dikur në Një Grazhd (Away in the manger)

G                                         C                  G
Dikur në një grazhd ku nuk kishte djep
D                                  G
I vogli Zot Jezus pushonte aty
G                                             C               G
Gjithë yjet në qiell po shikonin nga lart
D               G              Am       D       G
I vogli Zot Jezus po flinte mbi kashtë

G                                         C               G
Blegërin bagëtia dhe bebi s’fle më
D                                  G
I vogli Zot Jezus nuk qan aspak
G                                      C               G
Të dua Zot Jezus shikomë nga lart
D               G           Am     D    G
Këtu rri me mua sa dielli të dalë

G                                             C                 G
Pranë meje Zot Jezus të lutem qëndro
D                                    G
Pranë meje përjetë të më duash kërkoj
G                                        C            G
Beko gjithë fëmijët që ti i do shumë
D              G                    Am      D  G
Dhe merrna në qiell Zot me ty të jetojmë

Djali i vogël i Trumpetës (Little drummer boy)

E
Eja, mua më thanë  –   pa-rampam-pam-pam

Për t’parë një mbret që u lind  –  pa-rampam-pam-pam
Bsus
Dhuratën më të mirë  –  pa-rampam-pam-pam
Bsus             E                              A                          E                          Bsus
I japim mbretit tonë –   pa-rampam-pam-pam, rampam-pam-pam, rampam-pam-pam
E                                                                          Bsus      C#m7
Të nderojmë Atë –   pa-rampam-pam-pam – Kur ne vijmë

E
Foshnja e vogël  –  pa-rampam-pam-pam

Një djalë i varfër jam  –  pa-rampam-pam-pam
Bsus
Asnjë dhuratë nuk kam  –  pa-rampam-pam-pam
Bsus                          E                                     A                          E                          Bsus
Që i shkon përshtat një mbreti –   pa-rampam-pam-pam, rampam-pam-pam, rampam-pam-pam
E                                                                                  Bsus         C#m7
A mund të luaj për Ty  –  pa-rampam-pam-pam – Në trumpet

E
Maria tundi kokën  –  pa-rampam-pam-pam

Kau, qengji mbanin ritmin –   pa-rampam-pam-pam
Bsus
Në trumpet luajta  –  pa-rampam-pam-pam
Bsus               E                         A                          E                          Bsus
Më t’mirën për Atë  –  pa-rampam-pam-pam, rampam-pam-pam, rampam-pam-pam
E                                                                                             Bsus    C#m7
Me buzë në gaz vështroi  –  pa-rampam-pam-pam – Si luaja unë

Natë e Qetë, (Silent Night, Holy Night)

A
Natë e qetë, natë e shenjtë
E                            A
Janë në gjumë njerëzit krejt
D                       A
Vetëm Jozefi edhe Maria
D                                        A
Janë të zgjuar me të shenjtin fëmijë
E                           A  F#m      A         E               A
Fli me paqen qiellore,      fli në paqen qiellore

A
Natë e qetë, natë e shenjtë
E               A
Ç’dashuri Zoti vet
D                        A
Si një foshnjë na u zbulua
D                          A
Plot hare per të na shpëtuar
E                    A F#m     A         E         A
Ja, Jezusi u lind,      ja Jezusi u lind

A
Natë e qetë, natë e shenjtë
E                 A
Ca barinj me të shpejt
D                                A
Lajmet e enjgjëjve i dëgjuan
D                         A
Edhe në Betlehem vrapuan
E                  A F#m          A       E         A
Shpëtimtari u lind,    Shpëtimtari u lind

Natë e Qetë                        Kapo 2 (Key of A)

G        Em       G             Em
Natë e qetë, natë e shenjtë
D                            G
Janë në gjumë njerëzit krejt
C2                       Bm         E
Vetëm Jozefi edhe Maria
C2                                                Bm              G
Janë të zgjuar me të shenjtin fëmijë
Am         D                      G    Em      G              D                       G           Em    G             Em
Fli me paqen qiellore,      fli në paqen qiellore

G        Em       G             Em
Natë e qetë, natë e shenjtë
D                    G
Ç’dashuri Zoti vet
C2                            Bm             Em
Si një foshnjë na u zbulua
C2                                   Bm            G
Plot hare per të na shpëtuar
Am         D           G    Em      G          D             G           Em     G             Em
Ja, Jezusi u lind,      ja Jezusi u lind

G
Natë e qetë, natë e shenjtë
D                 G
Ca barinj me të shpejt
C2                                        Bm       Em
Lajmet e enjgjëjve i dëgjuan
C2                                          Bm           G
Edhe në Betlehem vrapuan
Am            D           G     Em      G              D                  G
Shpëtimtari u lind,    Shpëtimtari u lind

Lavdia (Angels we have heard on high)


Em9        D/F#                   G
Engjëjt i dëgjuam nga lart
Em9   D/F#  G
Mbi lugina po këndojnë
Em9        D/F#    G
Në përgjigje malet
Em9    D/F#  G                           C2
Me gëzim po ushtojnë

D      Am7    D     Am7
La———–vdi Atij (2X)
Gmaj9/B              A7sus    Em9 D/F#
Zo–tit tonë që është në qiell

Em9           D/F#       G
O barinj ç’është ky gëzim
Em9         D/F#   G
Pse këndoni pa pushim
Em9             D/F#       G
Pra çfarë lajmesh keni marrë
Em9        D/F#            G
Që në këngë ju frymëzojnë

Em9      D/F#    G
Eja n’Betlehem shiko
Em9        D/F#       G
Atë që engjëjt i këndojnë
Em9     D/F#  G
Admirojeni në gjunjë
Em9              D/F#    G
Krishtin e porsalindurin

Engjejt Lajmetare


E2                                          Bsus
Engjëjt lajmëtarë këndojnë
E2                      Bsus     E2
Lavdi mbretit që   u lind
E2                         C#m7        Bsus
Paqe mbi botë edhe mëshirë
Bsus          F#        Bsus
Perëndia na pajtoi
E                      A2           Bsus
Çohuni me gëzim o kombe
E                           A2        Bsus
Të festojmë fitoren n’qiell
A2                                    F#m       A2
Bashkë me engjëjt shpallim fort
Bsus           E            Bsus   E
Krishti u lind në Betlehem
A2                      F#m7         A2
Engjëjt lajmëtarë këndojnë
Bsus           E       Bsus    E
Lavdi mbretit që   u lind

E2                                          Bsus
Krishti i admiruar në qiell
E2                     Bsus        E2
Krishti Zot i përjetësisë
E2                          C#m7     Bsus
Vonë në kohë ja ku po vjen
Bsus                     F#        Bsus
Lindur nga një virgjëreshë
E                                A2           Bsus
Shih hyjninë e shfaqur n’mish
E                           A2        Bsus
Mishërimin hyjnor nderoni
A2                     F#m       A2
Si njeri mes nesh banoi
Bsus   E      Bsus    E
Jezusi    Ema—nuel
A2                      F#m7         A2
Engjëjt lajmëtarë këndojnë
Bsus           E       Bsus    E
Lavdi mbretit që   u lind

E2                                    Bsus
Princin e Paqes ju nderoni
E2                       Bsus            E2
Nder për Birin e drejtësisë
E2                        C#m7    Bsus
Dritë dhe jetë ai na sjell
Bsus                 F#        Bsus
Ai u ngrit të na shërojë
E                          A2            Bsus
La mënjanë lavdinë në qiell
E                           A2         Bsus
Lindi t’na shpëtojë nga vdekja
A2                          F#m       A2
Bijtë e njërzve që të ngrejë
Bsus             E             Bsus        E
Dhe të na japë një jetë të re
A2                      F#m7         A2
Engjëjt lajmëtarë këndojnë
Bsus           E       Bsus    E
Lavdi mbretit që   u lind

Maria a e di?

G                  Em            D2
Maria a e di qe femija yt
Am7                         B7
Nje dite do te ece mbi uje
Em                 D2
Maria a e di qe femije yt
Am7                           D2
Gjithe brezat do te shpetoje
C                      D
A e di qe femija yt
G                      D            C
Ka ardhur te te shpengoje
Am
Ky femije qe ti linde
B7
Shume shpejt do t’rilinde ty
Em         D2
Maria a e di qe femija yt
Am7                                      B7
Do t’bente te verberit t’shikojne
Em                   D2
Maria a e di qe femija yt
Am7                                              B7
Stuhine me doren e tij do te qetesoje
C                 D              G                       C
A e di qe femija yt ka ecur ku engjejt ecen
Am
Kur Puthje femijen e vogel
B7
Puthje fytyren e Perendise

Em,  D,  Am,  B7

C
Te verberit do te shohin
D
Te shurdhet degjojne
G                                           Em
Te vdekurit do te ngrihen serisht
C
Te calet vrapojne
D
Te pagojet do te thone
Am                        B7
Lavderime per qengjin

Em                 D2
Maria a e di qe femija yt
Am                            B7
Eshte Zoti i gjithe krijimit
Em                 D2
Maria a e di qe femija yt
Am                               B7
Kombet do sundoje nje dite
C         D                            G                       C
A e di qe femija yt eshte qengji i persosur
Am                                        B7                      Am
Ky femije qe perqafon eshte i madhi UNE JAM